Edukacja
    i integracja

KULTURA STOŁU. KUCHNIA SZLACHECKA, KUCHNIA KRESOWA - wykłd programowy DUTW

Zapraszamy na piątkową prelekcję do DUTW. To już ostatnie spotkanie w tym semestrze.... jak to zleciało.:)
Wykład ciekawy i nietuzinkowy z zakresu kultury stołu. Jak i co jadano na dworach szlacheckich i magnackich, skąd pochodzą popularne do dziś potrawy, o której, gdzie i na czym podawano herbatę i kawę i co to znaczy znaleźć się "na szarym końcu".... o tym wszystkim w najbliższy piątek, 24 stycznia o 16.30 w ratuszu opowie pani Bożena Lauzer, kustosz Muzeum - Zamek w Łańcucie. "Kultura stołu. Kuchnia szlachecka, kuchnia kresowa" oto tytuł tej prelekcji.
Zapraszamy naszych Słuchaczy oraz wszystkich, którzy chcieliby do nas dołączyć w nowym semestrze.


Strona zrealizaowana w ramach projektu

Dębicka Trzecia Młodość

finansowanego przez ASOS